Yatak Odası Seçimi

Yatak odamda nasıl bir zemin olmalı? 

Gösterişli ve rahat halılar yatak odalarına kolaylıkla uyum sağlarlar. Bu odaların dekorasyonunda zemin önemli bir unsurdur. Zira sabah uyandığınızda ilk iş olarak sert bir zemine basmak sevimsiz bir deneyim olabilir. Bu yüzden halı konforlu bir tercih olacaktır. Buna karşın halıların toz tuttuğunu ve düzenli temizlik gerektirdiklerini de aklınızdan çıkarmayın. Aynı zamanda olası lekelerin çıkarılması da zor olabilir ve halılar, ahşap zeminler kadar dayanıklı değildir

Eğer ahşap zeminlerin görüntüsünü seviyor ve daha az bakım gerektirdiği için tercih etmeyi düşünüyorsanız, üzerine çeşitli kilimler koymanızda yarar olabilir. Bunlar odanın görüntüsünü bir parça yumuşatacak ve ortama sıcaklık katacaktır. Fayans kaplaması da özellikle sıcak bölgeler için iyi bir seçenek olabilir. Odanızın serin kalmasına yardımcı olacaklardır. Petrol türevi kaplamalar ve laminant da yatak odanız için değerlendirebileceğiniz diğer seçenekler.

 

Bir yatak odasının olmazsa olmazları nedir? Dekorasyon için ipuçları 

Yatak odanız için eşyalar satın almaya başlamadan önce, duvar rengine veya duvar kağıdı modeline ve tercih edeceğiniz zemin türüne karar verdiğinizden emin olun. Seçeceğiniz renk veya duvar kağıdı, huzurlu ve dingin bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olacaktır. Tasarladığınız ortam üzerine iyice düşünün ve bunun için nasıl bir aydınlatmaya ihtiyacınız olduğuna karar verin. Yatak odanızdaki ışıkların çok parlak olmasını istemezsiniz.

Öte yandan fazla zayıf bir aydınlatma da akşam saatlerinde yapmak isteyebileceğiniz dikiş dikmek, kitap okumak veya internette gezinmek gibi faaliyetler için sıkıntı verici olacaktır. 

Yatak odası aksesuarları: Aksesuarlar kişiliğinizi yatak odanıza yansıtmanız için önemli bir işlev üstlenirler ve bu bakımdan yatak odası akesuarlarının dikkatle seçilmesi çok büyük önem taşır. Hatta bazen yatak odanızı yenilemek veya iki dekorasyon arasında küçük değişikliklerle yatak odanızın havasını değiştirmek için de çok işlevli olabilirler. Yatak odanızı düzenlerken bireysel özelliklerinizi yansıtacak son dokunuşları aksesuarlar vasıtasıyla yaparsınız. 

Yumuşak döşemeler yatak odaları için mükemmeldir. Konfor, tarz ve renk katarlar. Kaşmir örtüler de sıcak ve lüks bir ortam hissi verir. Çarpıcı resimler de yatak odanız için ilginç bir dekorasyon fikri olabilir, sofistike bir hava yaratırlar. Kokulu mumlar da genellikle iyi bir yatak odası fikridir. Örgü sepetler ise hem eşyalarınızı koyabileceğiniz fazladan yer sağlarken hem de doğal, rüstik ve eklektik tarzlarla güzel bir uyum yakalarlar. 

Yatak odam için hangi rengi tercih etmeliyim? 

Renkler ruh halinizi büyük ölçüde etkileyen bir unsurdur. Bu yüzden yatak odanız için doğru rengi bulmak uyku kalitenize etki edebilecek kadar önemlidir. Yeşil ve mavi tonları yatak odaları için mükemmel tercihlerdir. Yeşil, doğanın rengidir ve şifalı bir niteliktedir. Mavi ise sakinleştirici ve rahatlatıcı özellik taşır. 

Leylak, huzur veren bir renktir ve stres azaltıcı bir tesiri vardır, bu yüzden de feminen bir tarza sahip yatak odalarına çok yakışabilir. Beyaz da benzer özellikler taşır. Bununla birlikte tümüyle beyaz bir duvar tercih edecekseniz, mekâna derinlik ve sıcaklık katacak farklı dokular ve desenler kullanmayı da düşünmenizde yarar var. 

Beyaz yatak odaları: Beyaz harika bir fondur, neredeyse artistik fırça darbelerini bekleyen bir tuval gibidir. Beyaz yatak odaları mükemmel tarza örnek niteliğindedirler ve huzurlu, Zen tipi bir ambiyans yaratırlar. Doğal desenler ve ahşap eklemek, odanızı bir klinik havasından ve soğukluğundan kurtaracaktır. 

Döşeme ve perdelerde cesur desenler ve canlı renklerin kullanımı, eklektik bir etkileşim sağlayacaktır. Monokrom vurgular beyaz yatak odalarıyla güzel bir uyum gösterirler. Yatak örtülerinizde monokrom desenler tercih ederseniz, basit ama etkili bir tarz elde edersiniz. Beyaz, bir parça dağınık bir tasarımı tercih edenler için de ideal bir renktir. Çarşaf katmanlarını dokulu örtüler ve elegan nakışlı yatak örtüleri ve yastık kılıflarıyla kombin ederseniz, temiz ve çağdaş bir görüntü elde edebilirsiniz.