Doğru Mutfak seçimi

 

Ankastre mutfaklar ve dahili mutfağı nasıl kurabilirim?   

Ankastre mutfaklar; monte edilmeden önce modüler tezgah ve dolaplar ile birlikte  tasarlandıkları için  çok kolay bir şekilde monte edilebilir ve mutfak içinde tüm alanların dekorasyon içerisinde kullanılmasını sağlar. Ayrıca küçük mutfaklara sahip evler için bilgisayar destekli çizim programları kullanılarak tasarım yapıldığı için küçük mutfaklar geniş birer mutfak veya yaşam alanı haline gelir. Ankastre mutfaklar dahili mutfak ile birlikte dekore edildiğinde gömme dolaplar, modern dolap tasarımları yemek yeme alanı ve mutfak adası gibi unsurlar  bir arada dekore edilebilir. Bu durum size çok daha fazla alan kazandıracak ve geniş bir hareket alanı sağlayacaktır. Ankastre mutfak kurulumları diğer mutfak türlerine göre  daha kolay kurulum yapılabilen,  kolay ve pratik bir şekilde monte edilen, hazırlık aşaması fazla süre almayan,   size en fazla muhafaza alnını sağlayacak şekilde kurulum yapılabilen, geniş mutfak tezgahlarına sahip olabileceğiniz mutfaklardır. Tasarım aşamasında modern mutfak dolapları, çekmece ve küçük dolapların yanında özel raflar ve aydınlatma sistemleri ile desteklenebilen   mutfağınıza modernlik ve zarafet kazandıracağınız mutfaklar  olarak ankastre mutfaklar son yılların en fazla rağbet gören mutfaklardır.    

Ankastre mutfaklar avantajları ve dezavantajları ile sizlere hem kolay ve estetik bir mutfağa sahip olma şansı sunar hem de olumsuz yönleri ile size zorlu bir süreç yaşatır.  Modern mutfak tasarımı yaparak ankastre mutfakların  basit kurulum ile kurulabilen ve kısa sürede mutfak dekorasyonu yapmanızı sağlayan mutfaklar olmasını sağlayabilirsiniz.. Bu özelliklerinin yanında istediğiniz zaman demonte edip tekrar kurulum yapabilirsiniz.  Estetik açıdan baktığınızda görsel olarak oldukça estetik ve zarif bir görüntüye sahip olan ankastre mutfaklar renk uyumu ve dekor uyumu ile de göz kamaştırır. Mutfakların büyük elektronik cihazları olan buzdolabı ve fırın gibi cihazlara özel olarak yer ayırabileceğiniz ankastre mutfağın düzeni ile uyumlu bir şekilde yerleşim yapabileceğiniz ankastre mutfaklar  bütünlük açısından da sizlere mükemmel bir mutfağa sahip olma imkanı sunuyor. 

Ankastre mutfakların bir diğer özelliği de entegre mobilyalar için ideal mutfaklar olmasıdır. İstediğinizde yemek masası veya mutfak adasını birleştirebilir istediğiniz zaman entegre mobilyalar demonte ederek farklı bir alana yerleştirebilirsiniz. Tasarım  çeşitliliği ve tarzınıza uygun tasarım yapabilme özelliği de avantajları arasında yer alan ankastre mutfaklar  istenilen boyut ve ölçülerde tasarlanıp imal edilebilir.  Mutfak tezgahı üzerinde muhafaza ettiğiniz mutfak gereçlerini  istediğiniz gibi yerleştirebileceğiniz ankastre mutfaklar yirmi dört saat düzenli bir mutfağa sahip olmanızı da sağlıyor.   Ankastre mutfaklar   ile dekore edeceğiniz modern mutfaklar her zaman diğer mutfaklardan daha yüksek kurulum maliyetlerine sahiptir. Özel tasarımlar ve özel ölçülere sahip mutfak dolapları maliyeti her zaman yüksek tutar. Ankastre mutfaklar için gerekli olan bakım ve onarım işlemleri diğer mutfaklara göre daha zorlu olacaktır. Yerleşik bir ankastre mutfak için onarım işlemleri mutfağın tamamını boşaltmanıza neden olabilir. Mutfak içinde kullanacağınız teknoloji ile  ankastre mutfaklar için dezavantaj oluşturur.  Modern mutfak tasarımı içinde yer alan mutfak ekipmanları dışında yer alan elektrik tesisatı gibi kablo yığınları  ankastre mutfaklarda gizlenmesi ve korunması gereken tesisatlardır. Maliyet açısından bakıldığında tasarım  türüne göre maliyetleri  normal mutfaklara göre daha yüksek olur.    

Ankastre mutfak malzemeleri  

Ankastre mutfaklar tasarlanırken kullanılacak malzemelerde seçilmelidir. Mutfak içinde neme, ısıya dayanıklı, korozyona karşı direnci yüksek olan uzun ömürlü malzemeler olan melamin, ahşap, backsplash, sert ağaç türleri olan meşe ve çam, granit, mermer, alüminyum malzemeleri kullanılarak modern mutfak tasarımı yapılmalı, gömme dolaplar gibi özel mutfak dolapları için dayanıklı malzemeler seçilmelidir. Bu malzemeler ile yapılan ankastre mutfak ürünleri hem şık ve estetik bir mutfağa sahip olmanızı sağlayacak hem de uzun ömürlü ve dayanıklı bir ankastre mutfak  ile evinizi çok şık bir şekilde dekore etmenize yardımcı olacaktır. Mutfak tezgahları için granitler, mutfak dolapları için çizilmez dayanıklı sert ağaçlar,  birleştirme çıtaları olarak da alüminyumlar tercih edilerek uzun ömürlü mutfaklar hayata geçirilmelidir.   

Ankastre ve dahili mutfak dekorasyonları   

Modern mutfak tasarımı yapılırken ankastre mutfaklar ve dahili mutfaklar bir arada dekore edilecek şekilde tasarlanabilir.  Bu şekilde yapılacak bir dekorasyon sizlere modern  mutfak alanı ile yemek alanını bir arada dekore etme imkânı sunar.  Ayrıca açık mutfak şeklinde yapılacak bir mutfak dekorasyonu ankastre mutfaklar ile daha özel hale getirilebilir. Yemek hazırlanma işi çok pratik bir hale geleceği gibi yerleşik bir mutfak masası aynı zamanda yemek masası olarak da kullanılacaktır. Ankastre mutfaklar ve dahili mutfakları bir arada dekore ederken çok geniş renk kombinasyonları kullanarak modern mutfak tasarımı hayata geçirilebilir,  yaratıcı tasarımlar ile mutfağın bir renk cümbüşü olması sağlanabilir.  Pencere ve kapı alanlarını birleştirerek yapacağınız dahili bir mutfak dekorasyonu içinde ankastre mutfak kurulumu yaparak muhteşem bir mutfağa sahip olabilirsiniz.